Regál:Lidé/Kultura/Archiv

Z Necyklopedie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
NecyLeaks rozbite.svg
  • NecyLeaks je nezisková organizace pod záštitou Necyklopedie zaměřená na přinášení důležitých zpráv a informací na veřejnost. Poskytuje inovativní, zabezpečený a anonymní způsob, jak prozradit cokoli komukoli. Publikuje kontroverzní materiály národního, etnického, politického i historického významu, čímž poskytuje univerzální způsob, jak odhalit potlačovanou a cenzurovanou nespravedlnost.

Skautitrubka.jpg
  • Je deštivé odpoledne, vyše skautská družina se sešla ve své klubovně a nevíte, co dělat, abyste zahnali ubíjející podzimní nudu? Zahrejte si některou ze zábavných skautských her! Ať už budete hrát na duhu, na dorozuměnou, na bombu, nebo na popelku, určitě si užijete spoustu legrace.



  • Džízes Chrajst je americká, především africká a afroamerická verze Ježíše Krista, která nahradila původního bílého Ježíše v hlavní roli spasitele v křesťanském náboženství. Převážně černoši se nemůžou smířit s tím, že Ježíš byl běloch. Proto zobrazují Ježíše jako urostlého svalnatého černocha a říkají mu Džízes Chrajst.

Leonardo da Vinci.png
  • Leonardo da Vinci byl renesanční všeznalec, megaloman a domácí kutil. Byl kreslířem, malířem, sochařem, architektem, přírodovědecem, sýrařem, hudebníkem, spisovatelem, vynálezcem, technickým konstruktérem a krasobruslařem. Vepsal se do dějin hlavně díky vynálezu první předpotopní šaliny a dřevěného tanku na parní pohon. Co se týče šaliny, jeho vynález měl drobnou nevýhodu, že tehdy nikdo neznal elektřinu.

  • Metrosexualita, neboli metrofilie, ve světě zasahuje asi 8 % populace, 48 % Pražáků, a 16 % Ostravaku (žádné z čísel není prvočíslo). Každý den je na světě zneužito přes 2500 meter, z toho okolo 250 v Praze, a 56 v Ostravě. Za metrosexualitu hrozí, dle závažnosti, odnětí svobody na 5 a více let, v horším případě ukamenování a zlynčování davem.

Urbi et orbi.jpg
  • Papež Benedikt XVI. pronesl ve Vatikánu tradiční požehnání městu a světu. Tvrdil, že v dnešní těžké době finanční krize, nedostatku jídla a českého předsednictví je potřeba najít naději. Také slíbil, že odveze do Izraele poselství usmíření. Kdo ono poselství posílá a proč ho židům a muslimům poveze právě nejvyšší představitel křesťanství, neřekl.

Dieta1.jpg
  • Organizace Hamas se dělí na několik částí a zastává mnoho funkcí. Cílem její vzdělávací činnosti je podchytit zájem o učení již v útlém věku. Tato metoda je zárukou dostatku vhodných zapálených kádrů pro všechna odvětví průmyslu. Mimo to a další prospěšné činnosti se v rámci podpory chudých souvěrců Hamás stará o zásobování Moravstánu potravinami. Ty se zde distribuují pod značkou Hamé.

Nkp-vizualizace.jpg
  • Národní knihovna na Letné dostala sedmou šanci. Byla Kaplickým kompletně přepracována a byla odeslána k prezidentovi. Ani Klaus, ani ODS neprokázali dobrou vůli a nový návrh neschválili.

„Stále je to odporný chrchel“

- Vláďa Klausů